Diakonin hjälper och stöder

Då du känner dig ensam, har sorg, problem i relationer eller kämpar med ekonomiska eller andra bekymmer kan du vända dig till församlingens anställda. Präster, diakoniarbetare och övriga anställda finns till för dig.  De har tystnadsplikt. Också om du har frågor om Gud och tro eller behöver samtala och be med någon kan du ta kontakt med någon av dem.

Diakoniarbetaren har mottagning enligt tidsbeställning, men kan nås med telefon enligt:

Diakonissa Carina Lassila,  tel. 040 868 6954

Diakon Matilda Töyrä, tel. 040 868 6966.

Kyrkoherde Max-Olav Lassila, tel. 040 868 6951

Kaplan Marko Sjöblom, tel.  040 868 6952

Böneämnen

Har du böneämnen som du vill att församlingens medarbetare ska be för under våra gemensamma bönestunder kan du lämna in dem till diakonissan Carina Lassila via tfn 040 868 6954. Vi ber dig skicka in böneämnena senast onsdagkvällar.

Förbönsjouren

Larsmo församling öppnar en ny jourtelefon, Förbönsjouren, som finns till för dej som vill samtala, önskar själavård och/eller förbön. Vi som lyssnar är medmänniskor med tystnadsplikt. Välkommen att ringa tisdagar och söndagar kl. 18-20. Övriga tider kan du ta kontakt via WhatsApp eller textmeddelande. Vi svarar på meddelanden inom 24h. Förbönsjouren nås på telefon 040-6609 510.

Mathjälp i Larsmo

I samarbete med S-market i Larsmo och Röda Korset har diakonin startat upp Mathjälp. Tillsammans med hjälpsamma frivilliga tar vi tillvara mat från S-market där bäst före datumet har passerat, istället för att maten slängs bort.

Är du eller din familj i behov av mathjälp (för att underlätta för er ekonomi) så tag kontakt med Carina Lassila eller Matilda Töyrä på diakonin. Du kan också ta kontakt med diakonin ifall du vill vara med och hjälpa till i detta arbete.

Livet är en Guds gåva. När det är som bäst tycker vi att det är värt varje ögonblick. Men det kan lätt bli annorlunda.

Läs om stöd vid problem i vardagen

Sorg känner vi när vi har förlorat någon som har stått oss nära. Känslorna är ofta starka. Och ibland förvirrande och oväntade.

Stöd i sorg och i kris

Ett brott är en uppskakande händelse för både förövaren, offret och närstående. Det väcker känslor av otrygghet och misstro.

Läs om hur kyrkan stöder vid brott